Emotionele ondersteuning met essentiële oliën


Emotionele ondersteuning met essentiële oliën – het was een openbaring voor me!

Ik was al langer bekend met essentiële oliën; die leuke kleine flesjes, in allerlei kleurtjes die zo ontzettend lekker ruiken! 

In mijn visie om de algemene toxiciteit van mijn lichaam te verlagen om zo mijn vitaliteit te verhogen past dit helemaal. Essentiële oliën kunnen immers ondersteuning bieden op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. 

Het was voor mij de perfecte vervolgstap na het ombuigen van een toxische ademhaling naar een ademhaling die mij 24/7 voedt op celniveau – zoals de natuur het bedoeld heeft (Lees ook dit blog en doe de test - Adem jij efficiënt?).
En met de essentiële oliën was dat precies zo – terug naar de basis, naar de natuur.

Ik gebruikte ze al voor fysieke pijntjes en kwaaltjes. Maar het was me niet echt bekend dat ze ook emotioneel heel wat voor me konden betekenen.

Toxische emoties en gedachten… we hebben ze allemaal. Maar dat ik mezelf met essentiële oliën kon helpen om toxische gedachten en emoties los te laten was een keerpunt. Ik heb me daar verder in verdiept en help nu ook anderen om vastzittende emoties los te laten.

De invloed van geur op het brein… het is fascinerend!!

Maar hoe werkt dat dan? Ik licht kort 3 manieren toe hoe essentiële oliën jou kunnen ondersteunen. Klik gerust door op de links als je meer wil leren over dat onderwerp.

Emotionele ondersteuning met essentiële oliën –  combinatie geur en herinnering

Als je dingen meemaakt die je als positief of minder aangenaam ervaart, wordt er door je hersenen een emotie aan die ervaring gekoppeld. Al deze herinneringen liggen opgeborgen in een specifiek deel van je brein – het limbisch brein of nog het emotionele brein genaamd (Lees ook - Het emotionele brein).

Op het moment dat je iets ruikt triggert dit iets in je onderbewustzijn en komt er een herinnering naar boven. Je gaat daarom niet noodzakelijk de herinnering op zich ervaren; je ervaart gewoon het gevoel dat aan die herinnering gekoppeld zit.Emotionele ondersteuning met essentiële oliën –  essentiële oliën kunnen doordringen tot in je brein 

Je brein – het hoofdkwartier van het functioneren van je hele lichaam – is goed beschermd en afgeschermd. Naast glucose dat je brein in kan om er gebruikt te worden als brandstof zijn er niet veel zaken die door de bloed-hersen-barrière kunnen. 

Het bijzondere aan essentiële oliën is dat de moleculen zó ontzettend klein zijn dat ze zich moeiteloos door je hele lichaam verspreiden en ook door de bloed-hersen barrière geraken. 
Zo geraken ze dus ook in het limbisch brein, dat deel van je brein waar je emoties en herinnering opgeslagen worden. En dan kunnen ze daar hun werking uitvoeren (Hoe dat werkt lees je hier).

Emotionele ondersteuning met essentiële oliën –  alles is energie

Alles straalt een bepaalde energie uit. Alles heeft een bepaalde energie of nog een bepaalde vibratie of frequentie die gewoon te meten is. Ook jij en ik stralen een bepaalde frequentie uit. Simpel uitgedrukt, hoe hoger je frequentie, hoe beter jij je voelt, hoe lekkerder jij in je vel zit, hoe gezonder je bent.

Nu, alles om je heen heeft invloed op jouw frequentie!

Je gedachten beïnvloeden jouw frequentie. Zo verhogen positieve gedachten je frequentie. Maar het tegengestelde is ook waar, negatieve gedachten verlagen jouw frequentie. Vandaar het belang en de kracht van positieve gedachten.

Maar ook je voeding heeft hier effect op: voorverpakt voedsel voegt niets toe aan jouw frequentie. Alleen voedsel dat levensenergie bevat (denk o.a. richting verse groeten en fruit 😉) zal een positief effect hebben op jouw frequentie.

En zo kan ik nog even doorgaan op alle elementen die jouw frequentie negatief beïnvloeden. Mijn visie is: alles wat je toxiciteit verhoogt heeft een negatieve invloed op je frequentie en zal een negatieve effect hebben jouw gezondheid en algemeen welzijn (lees ook: Toxische belasting verlagen - hoe begin je er aan).

En wat is nu de link met essentiële oliën? Wel, zij hebben een suuuperhoge frequentie. Door in de energie van de oliën te zijn verhoog je ook jouw frequentie. En dus, hoe hoger jouw frequentie, hoe beter jij je voelt!!

Over frequenties valt nog heel wat te vertellen, dus daar schrijf ik binnenkort een afzonderlijk blog over.

Om je emotioneel (maar ook fysiek, mentaal en spiritueel) met essentiële oliën te kunnen ondersteunen is de kwaliteit heel belangrijk; nl. 100% pure en zuivere essentiële oliën.

Dus wil je jezelf emotioneel ondersteunen en wil je die emotionele verlichting willen ervaren en je frequentie verhogen met ondersteuning van  essentiële oliën dan het je 100% zuiver oliën nodig.

Leer je graag meer over hoe essentiële oliën je emotioneel kunnen ondersteunen of nog hoe je essentiële oliën breed kan toepassen, wees welkom in de facebook groep. Hier deel ik heel wat manieren hoe je je toxische belasting kan verlagen om zo je vitaliteit en algemeen welzijn te verhogen.

 

 Ik was zo onder de indruk van de geur op het brein en hoe geur je emotioneel kan ondersteunen dat ik de opleiding tot Aroma Freedom Technique Pracitioner gevolgd heb om zo ook anderen te helpen.
 
De Aroma Freedom Technique (AFT) is een verrassend snel proces waarbij essentiële oliën worden gebruikt om negatieve denkprocessen, gevoelens, herinneringen en beperkende overtuigingen los te laten die je ervan weerhouden je dromen en doelen te bereiken.
 
Lees je hier graag wat meer over, neem dan een kijkje op volgende pagina.

___

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen die hier ook baat bij kunnen hebben. Dit kan makkelijk met de social media knoppen links boven aan in dit blog.  

Wil jij je toxiciteit verlagen, je vitaliteit verhogen en zo je leven veranderen!? 
En vraag je je af hoe je hier mee start?
Begin dan bij het begin en breng je hormonen in balans! 
Hoe? Op een natuurlijke manier!


To Health and Happiness!
Véronique

0 Comments

Leave a Comment