Aura reinigen 


Alles is energie… alles heeft een frequentie… zo ook gedachten en emoties!

Negatieve gedachten en emoties zoals piekeren, frustratie, boosheid, angst.. hebben een lage frequentie en brengen jouw energieveld naar beneden. Positieve gedachten en emoties zoals blijheid, vrede, liefde vertrouwen,… hebben een hoge frequentie en brengen je energieveld naar boven.

Een handige en makkelijke manier om je frequentie op peil te houden is door gebruik te maken van essentiële oliën.

Zo zijn aura-reinigingssprays een geweldige manier om je aura te reinigen of negatieve energieën uit je geest of een kamer te verwijderen. 

Deze doe-het-zelf aura-reinigingsspray is heel praktisch: snel gemaakt, handig in gebruik en overal makkelijk mee te nemen. 

Aura reinigen – waarom zou je dat doen?

Of je nu wel of niet in aura's gelooft, je herkent ongetwijfeld dat je je soms ‘down’ kunt voelen en dat je je op andere momenten geweldig voelt. Je aura is je persoonlijke energieveld dat jou kracht en dus energie geeft. Het omringt je lichaam en staat in wisselwerking met dat van andere mensen. 

Ooit al gehoord van energy-vampires? Met sommige mensen kan je een hele avond doorbrengen en je voelt je helemaal opgeladen; bij andere voel je je na zo’n avond helemaal uitgeput en leeg. Herkenbaar? Wel, alles is energie – ook gedachten, gevoelens en emoties.

Als je altijd omringd bent door warme en liefdevolle mensen dan is dat niet zo’n probleem. Maar werk je bijvoorbeeld in een ‘vijandige’ omgeving waar mensen vaak boos, druk en overweldigd zijn, dan kan dat effect hebben op jou en jouw energieveld. Het kan dan een goed idee zijn om je aura te reinigen. 

Los van de energie die je van anderen oppikt, kan je zelf negatieve energie creëren door je eigen gevoelens en emoties. Heb je last van depressieve gevoelens, ben je boos, angstig,… wanneer je negatieve gevoelens of emoties ervaart, creëer je negatieve energie om je heen. Ook dan kan een aura spray handig zijn.

Je zou het je als volgt kunnen voorstellen: net als je bureau kan je aura rommelig en vies worden. Iedereen pikt energie op van andere mensen. Vooral empathische of intuïtieve mensen pikken energetische rommel op van anderen. Wanneer je trillingsniveau laag is, voel je je laag, weinig energiek en emotioneel zwak. Het reinigen van je aura is als het opruimen van stof en rommel van je bureau. Je verwijdert de negatieve, lage vibratie-energie uit je aura en creëert een heldere, hoog vibrerende staat.

Er zijn veel verschillende manieren om je aura te reinigen. Een aura-reinigingsspray is een erg handige, draagbare, effectieve en betaalbare methode.

Een aura spray is een handige manier om jezelf te ondersteunen in het dagelijkse leven. Wil je echter komaf maken met jouw negatieve emoties en beperkende overtuigen, dan is er een heel fijne en zachte techniek die jou kan helpen deze definitief los te laten. Je leest er hier meer over.Aura reinigen – wanneer gebruik je dat?

Een aantal momenten om zo'n aura reinigingsspray te gebruiken: 
 • Voel je je ooit leeg, neerslachtig, gestrest, gespannen?
 • Ben je in contact geweest met veel "lage energie" mensen? 
 • Of gewoon in contact met veel mensen. 
 • Wanneer je aan een nieuw project begint 
 • Voor en na het hebben van gezelschap 
 • Voor of na het mediteren 
Je kunt een aura reinigingsspray gebruiken wanneer je je 'wat minder' voelt, maar je kunt deze zeker ook beschermend gebruiken. Zo kan je jezelf ’s ochtends met een aura spray ondersteunen voor je naar je werk gaat of voor de kids naar school gaan.

Aura reinigen – hoe een aura reinigingsspray gebruiken? 

Wanneer je een energetische reinigingsactiviteit doet, onthoud dan dat je intentie de sleutel is. 

Bepaal je intentie voor je de reinigingsspray gaat gebruiken. Kies een specifiek woord of kies een affirmatie die je dan kan herhalen. 

Je zou bijvoorbeeld de intentie kunnen hebben om negatieve piekergedachten op te ruimen en je alleen te concentreren op dingen die je wel onder controle hebt. 

Misschien resoneert een woord als ‘vertrouwen’, 'rust' of 'sereniteit' met jou. Of misschien wil je een eigen affirmatie creëren. Wat je ook doet, focus altijd op het gewenste resultaat. 

Je zou bijvoorbeeld iets kunnen herhalen als "Ik kies ervoor om de energie om me heen positief te veranderen om liefdevolle, helende vibraties te creëren." 

Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat je even stilstaat bij wat je wil bereiken, haal een paar keer diep en bewust adem en ga dan verder met een duidelijke intentie! 

Je kan ook een etiket met jouw ene woord op je sprayfles aanbrengen dat jouw intentie versterkt. 

Intenties zijn een zeer krachtige middel. Hoe dat werkt en hoe je deze formuleert zal ik vertellen in een afzonderlijk blog.

 

Aura reinigen – gebruik van essentiële oliën 

Een verscheidenheid aan essentiële oliën kan je aura helpen reinigen, versterken en beschermen. 

Essentiële oliën zijn zeer divers dus zorg ervoor dat je een mengsel gebruikt dat voor jou persoonlijk werkt. Als een bepaalde olie niet goed voor je voelt, gebruik deze dan niet. 

Dit zijn enkele van de meer populaire reinigende en beschermende essentiële oliën. Je kan ze alleen of in combinatie gebruiken. 

 • Lavendel - Lavendel is kalmerend, rustgevend, ontspannend en reinigend. Het kan ook beschermen tegen negativiteit. 
 • Wierook – Wierook wordt al duizenden jaren over de hele wereld medicinaal en spiritueel gebruikt. Het kan helpen reinigen en beschermen, maar ook je energetische vibraties verhogen aangezien wierrook zelf een hogere frequentie bezit.
 • Citroen - Citroen wordt vaak gebruik voor ‘detox-doeleinden’. Het werkt zowel als een fysieke als een psychische reiniger. 
 • Copaiba – Copaiba is een zachte maar krachtige olie die zorgt voor aarding en mentale rust. Deze helpt je in het 'hier en nu' te blijven.
 • Rozemarijn – Rozemarijn staat bekend om het opruimen van negatieve energieën en het bieden van bescherming. 
 • Cederwood – Ceder is een traditionele aura-reinigende olie die angsten wegneemt en je moed en vastberadenheid versterkt.

Aura reinigen – een reinigingsspray maken 

Wat heb je nodig?
 • Een glazen sprayfles 
 • Gedistilleerd water
 • Wodka of ongeparfumeerde toverhazelaar 
 • Essentiële oliën (naar keuze) 
De exacte hoeveelheid van elk ingrediënt dat je nodig hebt, hangt af van hoe groot je flesje is. 

Het algemene recept is 60% gedestilleerd water, 40% alcohol (of toverhazelaar) en een paar druppels essentiële olie. 

Voor een spray die je op je lichaam of in je kamer gaat gebruiken, is een verdunning van 1 à 2% essentiële olie een goede veiligheidsrichtlijn. 

Dit betekent dat je tot tussen de 6 en 12 druppels essentiële olie kunt gebruiken voor een flesje van 30 ml. Je kan bijvoorbeeld beginnen met 8 druppels. Wil je het graag wat sterker, dan kan je nog altijd een paar druppels toevoegen.

Ga aan de slag en gebruik slechts één essentiële olie of probeer ook eens een combinatie van essentiële oliën zoals wierrook en lavendel of copaiba en orange of lavendel en copaiba... de mogelijkheden zijn eindeloos. Probeer het uit en zie wat het voor je doet!

Jouw beurt

In welke gemoedstoestand verkeer jij? En welke essentiële olie combi zou jij willen gebruiken om je energetisch veld te versterken?___

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen die hier ook baat bij kunnen hebben. Dit kan makkelijk met de social media knoppen links boven aan in dit blog.  

Wil jij je toxiciteit verlagen, je vitaliteit verhogen en zo je leven veranderen!? 
En vraag je je af hoe je hier mee start?
Begin dan bij het begin en breng je hormonen in balans! 
Hoe? Op een natuurlijke manier!


To Health and Happiness!
Véronique

0 Comments

Leave a Comment