Aroma Freedom

Heb je ooit het gevoel dat er een muur tussen jou en je doelen staat? 
We willen zo graag slagen, maar het lukt ons maar niet om er door heen te breken. ️ 
Het is een echte strijd.  Zo overkomt het 80% van de mensen die hun goede voornemens voor het nieuwe jaar opgeven nog voor de maand januari voorbij is. 

Herkenbaar? Dus wat houdt je dan tegen? 
 

Aroma Freedom – Waarom Aroma Freedom?

We kennen allemaal het gezegde "Je kunt alles bereiken wat je maar wilt." Het probleem is dat je bewust heel hard je best kan doen, maar dat je onderbewustzijn niet aan boord is. Wat bedoel ik daar precies mee? 
 
Elke keer dat je grote plannen maakt voor je leven of je gewoontes wil veranderen, wordt je onderbewustzijn getriggerd. Als het onderbewustzijn voelt dat deze grote veranderingen niet veilig zijn, zal het ons weerstand geven. Weerstand kan zich uiten als uitstelgedrag, zelfsabotage of een klein stemmetje dat zegt dat je het niet kunt… 
 
Je weet wel, ‘dat stemmetje’ dat we allemaal kennen … Wel, die negatieve stem probeert je te beschermen en weerhoudt je ervan nieuwe stappen te zetten. Die stem zorgt er voor  dat je “veilig” blijft. Luister maar… “Doe maar niet kindje”, “Weet je het wel zeker?”, “Ach, dat kan jij toch niet…”, “Dat heb je al geprobeerd”,… 
 De vraag is echter, ben jij dat zelf die dit zegt? Of is het je moeder, je leraar op school, je partner,...?
 
In de loop van je leven zullen er zich heel wat situaties hebben voorgedaan waarin je niet zo goed naar jezelf kon luisteren. Bijvoorbeeld omdat je een ervaring had toen je te klein was om de dingen binnen perspectief te zien. Of omdat iemand dominant reageerde en jij niet goed wist hoe je hier destijds mee om moest gaan. Of omdat iemand anders het “beter” wist.

Iedereen heeft van dit soort ervaringen en daardoor automatische gedragingen opgeslagen in het brein… Deze waren destijds bedoeld om jou te beschermen, ALLEEN zijn ze vandaag niet meer relevant. En als je kijkt naar hoe je nu op vergelijkbare momenten reageert, dan is dat over het algemeen zoals je toen deed.

Aroma Freedom zorgt ervoor dat er nieuwe verbindingen in de hersenen worden gemaakt: met positieve geurconditionering beïnvloed je jouw oude, ingesleten patronen zodat je vanuit een nieuw perspectief nieuwe beslissingen maakt.
Aroma Freedom – Wat is het?

Makkelijk uitgedrukt – de Aroma Freedom Techniek is de snelste, zachtste en gemakkelijkste methode om negatieve gedachten, gevoelens en herinneringen op te lossen door gebruik te maken van geur. 

De Aroma Freedom Techniek - kortweg AFT genaamd - is ontwikkeld door Dr. Benjamin Perkus, gediplomeerd psycholoog.

AFT is een geheel nieuwe manier om pure essentiële oliën te gebruiken in combinatie met bewezen psychologische principes om de negatieve gedachten, gevoelens en herinneringen die ons ervan weerhouden onze dromen te bereiken, snel en op een zachte manier op te lossen. 

Het maakt gebruik van het principe van geheugenreconsolidatie dat door de moderne neurowetenschap is bestudeerd als de natuurlijke manier waarop de hersenen leren en voorspellen. 

Want inderdaad, ons gedrag wordt bepaald en gestuurd door voorbije ervaringen. Aan een negatieve ervaring uit het verleden wordt een negatieve emotie gehangen en dat wordt gestockeerd in limbische brein. Dat deel van de hersenen waar je ervaringen, herinneringen en emoties liggen opgeslagen. 

Dr. Benjamin Perkus ontdekte dat door de vier primaire aspecten van bewustzijn tegelijkertijd bij elkaar te houden (gevoel, gedachte, sensatie en het beeld) terwijl specifieke essentiële oliën worden geroken, het geheugen-emotiecomplex 'oplost' en de persoon vrijheid kan ervaren van de effecten van negatieve ervaringen uit het verleden. Het haalt dus de emotionele lading van de herinneringen zodat dit jou niet meer tegenhoudt.

Dr. Benjamin Perkus ontdekte verder dat hetzelfde proces kan worden gebruikt bij het overwegen van huidige ervaringen en toekomstige beeldvorming. Deze makkelijke methode biedt dus technieken die geweldig zijn voor het stellen van doelen, stressvermindering, verlichting van pijnlijke herinneringen en een algemeen mentaal en emotioneel evenwicht.
 

Aroma Freedom – Waarom geur?

Essentiële oliën spelen een cruciale rol in de processen van Aroma Freedom.
De werking van geur op het brein zorgt voor emotionele ontspanning. Daardoor kun je na een sessie met positieve energie richting geven aan persoonlijke ontwikkeling, zonder angst en twijfel. Je komt dichter bij jezelf, zodat je je vrij voelt om het leven te creëren waar je naar verlangt.
 
Wil je meer weten over de fascinerende werking van geur op je brein en de wetenschap hierachter, lees dan ook dit artikel:  Het emotionele brein of nog Emotionele ondersteuning met essentiële oliën.
 


Aroma Freedom – Verschillende technieken

Aroma Freedom bestaat uit verschillende technieken die we gebruiken voor het herstellen van emotionele balans. 
De drie belangrijkste zijn:
 • The Memory Resolution Technique (verleden)
 • Aroma Reset (heden)
 • Aroma Freedom Technique (toekomst)

The Memory Resolution Technique (TMRT)

Bij deze techniek verwerk je een specifieke herinnering met een negatieve lading. Je hebt er last van en het zorgt ervoor dat je stilstaat in je ontwikkeling of dat je minder snel gaat dan je zou willen. Met het gebruik van geur zorgen we ervoor dat je de negatieve emotie die je destijds aan de situatie hebt gekoppeld kunt verwerken en loslaten. Er ontstaat ontspanning door de werking van geur op het brein. Een volgende keer kun je terugdenken aan deze herinnering zonder dat je brein direct naar de vecht-vlucht-bevriesstand overschakelt.

Aroma Reset

Dit is een geweldige techniek die je toepast in het nu. Je ervaart op dit eigenste moment stress of frustratie. Door het ruiken aan de geur na het doorlopen van een aantal stappen ontspant het brein en verzwakt de hevige emotie. Je kunt vervolgens verder met je dag met meer focus en vertrouwen. Dit is een super handige techniek die je zelf kan toepassen in slechts 60 seconden!!

Aroma Freedom Technique (AFT)

Met de Aroma Freedom Technique krijg je helder welke gedachten, gevoelens en herinneringen je tegenhouden in het bereiken van doelen en dromen. Het gaat om overtuigingen die je in het leven over jezelf hebt gevormd.

Tijdens het doorlopen van het AFT-proces verwerk je negatieve gedachten, gevoelens en herinneringen en laat deze los. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en een positieve mindset. En daarmee de drive om vooruit te gaan.

Aroma Freedom Technique – wanneer gebruik je nu AFT?

We beginnen een AFT-sessie met een doel of intentie. Dat triggert een negatieve stem die zegt dat je iets niet kunt of dat het niet mogelijk is voor je. Daarom kun je AFT in veel verschillende situaties in jouw leven gebruiken.

Droom jij er bijvoorbeeld van om:
 • Meer zelfvertrouwen en minder twijfelen aan jezelf?
 • Faalangst aanpakken
 • Het stoppen van gedachten die je steeds in dezelfde rondjes doen draaien?
 • Negatieve herinneringen achter jou te laten?
 • Negatieve zelfpraat elimineren?
 • Uitstelgedrag aanpakken?
 • Beter je grenzen aangeven?
 • Slechte gewoonten elimineren? (suiker, perfectionisme, roken,…)
 • Duidelijkheid krijgen over je levensdoel of de volgende stappen?
 • Helderheid en meer vertrouwen op jezelf?
 • Eindelijk je doelen en dromen waar te maken?


Ik ben gecertificeerd Aroma Freedom Practitioner en begeleid jou graag door het proces.
Wil je AFT aan den lijve ervaren of twijfel je nog of het wat voor je is, neem dan gerust contact!Jouw beurt

Welke beperkende overtuiging houdt jou tegen en zou jij graag achter jou laten? Laat het weten in de comments onder dit blog.

 


___

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen die hier ook baat bij kunnen hebben. Dit kan makkelijk met de social media knoppen links boven aan in dit blog.  

Wil jij je toxiciteit verlagen, je vitaliteit verhogen en zo je leven veranderen!? 
En vraag je je af hoe je hier mee start?
Begin dan bij het begin en breng je hormonen in balans! 
Hoe? Op een natuurlijke manier!


To Health and Happiness!
Véronique

0 Comments

Leave a Comment